info@sporteopathy.com  |  +46 70 756 743 34
Follow us :-

Naprapat

En naprapat är någon du kan vända dig till om du har drabbats av någon form av idrottsskada eller om du har andra problem med kroppen. Kiropraktor är även det någon du kan vända dig till. Dock skiljer sig det lite åt. En naprapat utför naprapati, som kommer från tjeckiska ordet napravit = Korrigera, och det grekiska ordet pathos=Lidande. Den allmänna uppfattningen är att en naprapat håller på med muskulära behandlingar och en kiropraktor med att justera ryggen.

En naprapat undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd så väl som nedsatt funktion i hela det neuromuskuloskeletala systemet. En naprapat som behandlar en patient måste ta hänsyn till många delar av kroppen, så som skelett, leder, muskler och mjukdelar. En naprapat har en helhetssyn på kroppen och behandling av den. En naprapat besitter även hög kompentens när det gäller naprapatisk manuell terapi.

Arbetsredskapen för en naprapat är hans eller hennes egna händer. Man kombinerar flera tekniker med varandra. Det kan handla om ledspecifika behandlingstekniker som manipulation och mobilisering och sedan kombinera detta med mjukdelsbehandling som massage, bindvävstekniker och stretching.

Eftersom naprapati är en bred behandlingsform, så kan denna metod hjälpa många olika människor med en mängd olika besvär. Unga och gamla, elitidrottare, vardagsmotionärer och helt vanliga personer som dig och mig kan få hjälp.

Lider du av nack- och skulderbesvär, spänningshuvudvärk, tennisarmbåge, migrän, musarm, ryggskott, knäskador eller hälsporre, så är detta något en naprapat kan hjälpa dig med.